Login
CDK Global
Subscribe to me on YouTube

AfdrukkenAfdrukken   

Nieuws en evenementen

Mei 2018 : Technologiebedrijf CDK Global ontvangt kinderen College Ten Doorn.

Achttien leerlingen van de Stem klas van College Ten Doorn uit Eeklo waren deze week te gast bij  het technologiebedrijf CDK global in Melle.
Na een rondleiding in de verschillende afdelingen van het bedrijf werden de studenten van 13-14 jaar een ganse dag ondergedompeld in een workshop  genaamd “CODESMART”, waar ze leerden hoe ze zelf een website konden bouwen.

’s Ochtends leerden ze over het  gebruiksgemak, user interface en het belang van kleuren op een website.  Nadien bewezen ze  aan de hand van oefeningen, wat je met Html en Css op het scherm kan toveren.  De website van de school werd onder de loep genomen , oa.  hoe die scoorde in Google tov andere scholen in de buurt.

Omdat IT’ers gek zijn op pizza... had CDK echte Italiaanse pizzabakkers uitgenodigd die op hun houtoven voor de kinderen een heerlijke lunch hadden voorzien.  Zo had iedereen voldoende energie om aan de echte uitdaging te beginnen. Binnen elk team werden designers, copywriters en developers aangeduid die samen, hun eigen website moesten schetsen,  coderen en voorstellen aan de jury. Het was verbazend wat een IT talent er zat verscholen in klas 2D. Uit de 4 gemaakte websites, een fietsenwinkel, sportzaak, garage en een Stem school, koos de jury uiteindelijk de laatste als winnaar.

CDK is actief in de automobiel industrie  als technologiebedrijf en is voortdurend op zoek naar nieuw talent. Met dit STEM initiatief hoopt ze een steentje te kunnen bijdragen om zo de jeugd te stimuleren om het nijpend tekort aan IT’ers te kunnen oplossen. Wie weet zien we ze in 2028 terug als sollicitant op één van de openstaande vacatures.


Oktober 2017 : Dijkstra Autogroep kiest voor Autoline Drive

CDK Global en Dijkstra Autogroep (Noord Nederland) ondertekenden een overeenkomst voor het nieuwe geïntegreerde Dealer Management Systeem (DMS) — Autoline Drive — van CDK Global. De dealergroep zal Autoline Drive gebruiken voor haar Citroën-, DS Automobiles- en Kia-dealerbedrijven op 12 locaties in Nederland.


Lees meer


September 2017 : Garage Scheerens kiest voor Autoline Drive

CDK Global en Peugeot-dealer Garage Scheerens (België) ondertekenden een overeenkomst waardoor de autoverdeler voortaan kan gebruikmaken van het nieuwe geïntegreerde Dealer Management Systeem (DMS) van CDK Global: Autoline Drive.


Lees meer


Juni 2017 : PSA Benelux en CDK Global ondertekenen een nieuw contract

CDK Global en PSA Benelux zijn een nieuwe partnerschapsovereenkomst aangegaan die de regionale Peugeot- en Citroën dealers de keuze biedt tot het nieuw geïntegreerde Dealer Management System - Autoline Drive van CDK Global.


Lees meer
EVA Plus demonstraties voor de PSA Erkend Reparateurs.

Op een viertal locaties in België ontvangen wij vanaf februari t/m mei de Peugeot en Citroen Erkend Reparateurs voor een eerste introductie van CDK Global en van het Dealer Management Systeem, EVA Plus. Na een korte introductie van CDK wordt er inhoudelijk gekeken naar de kenmerken en voordelen van het Dealer Management Systeem en met name naar de PSA specifieke aanpassingen voor de Erkend Reparateurs. EVA Plus wordt getoond in de volgende plaatsen: Melle (21 feb), Herentals (9 maart), Charleroi (20 april) en Marche-en-Famenne (9 mei ). Alle zaakvoerders van de garages zijn persoonlijk uitgenodigd via mail, post en telefoon.


Centralisatie administratieve diensten

Vanaf 1 oktober 2016 heeft u één aanspreekpunt voor wat betreft facturen of opvolging in geval van eventuele openstaande betalingen. Wij vragen u om alle opmerkingen en vragen aangaande facturen te sturen naar het volgende adres: BelgiumAR@cdk.com. Indien u de vraag telefonisch wilt doorgegeven aan CDK, vragen wij u volgend nummer te bellen: 09/216.11.91


CDK Global betiteld als beste DMS-provider

Tijdens de prestigieuze Motor Trader Quality Awards in het Verenigd Koninkrijk is CDK Global betiteld als 'DMS-provider van het jaar'. Deze awarduitreiking, die op 1 december 2016 in centraal Londen plaatsvond, erkent bedrijven die autoverkopers in het land van de meest innovatieve producten en services voorzien.

CDK Global kreeg deze titel toebedeeld, waarmee haar leiderschap in de branche na een beoordelingsproces in twee fasen, waaronder een schriftelijke inzending en een presentatie, werd bekrachtigd. Het onafhankelijke jurypanel erkende dat CDK haar dealers een uitzonderlijk goede service biedt en dat dealers hun business door middel van innovatieve marketingprocessen en klanttevredenheid met ondersteuning vanuit hun DMS kunnen laten groeien. Als reactie op de award zei Neil Packham, Vice President and Managing Director, VK-regio namens CDK Global: "We zijn dolblij dat de Motor Trader Quality Awards-jury onze toewijding aan een uitzonderlijke klantenservice heeft erkend en CDK Global als 'DMS-provider van het jaar' heeft betiteld."

"Deze award is het bewijs van het werk dat we met dealernetwerken in het hele land doen. Als zakelijke partner helpen we onze dealers innovatief bedrijfsmanagement te voeren en bij analyseoplossingen die hun werkzaamheden ondersteunen. Onze trainings- en procesverbeteringsprogramma's hebben keer op keer bewezen dat dealers hiermee hun klanttevredenheid kunnen verbeteren, klantentrouw bevorderen en uiteindelijk hun business laten groeien." De Motor Trader Quality Awards zijn open voor autodealers, handelsmaatschappijen en consultants in de autohandelbranche.


Mei 2016 – EVA gebruikers Netwerkdagen in het teken van integratie

Op 10 en 12 mei werden de jaarlijkse EVA Plus netwerkdagen georganiseerd in conferentiecentrum ter Elst in Edegem en in het Business Faculty in Brussel.. Tijdens deze dagen kwamen veel verschillende onderwerpen aan bod waarbij ook tijd was gereserveerd voor een aantal specifieke ontwikkelingen voor Peugeot en Renault in twee optionele presentaties.

Elke Foster (CDK) vertelde vanuit haar helpdeskervaring over veel functionaliteiten welke vandaag al in EVA Plus aanwezig zijn en toonde bezoekers heel wat nuttige  tips en tricks. Voortdurend werd de vraag gesteld: Wist u dat deze functionaliteit of handigheid vandaag al in EVA Plus zat?  Ook werd er gekeken naar de ontwikkelingen die er voor dit jaar op de planning staan.

Voor de Peugeot specifieke sessie werd er aandacht besteed aan het automatisch versturen van het bestand statistiek verkopen onderdelen en de KPI’s, Dealer promoties onderdelen, link ServiceBox zonder sluiten werkorder, EuroRepar en de toekomstige werking van Parts centers.

Voor de Renault specifieke sessie werd  de nieuwe werkwijze voor bestellen onderdelen bij een Renault Parts center getoond, de link met Direct access en het automatisch versturen van SAR bestanden. Voor Insypro – de vervangwagen module en de ‘Tour du vehicule’.

Twee succesvolle dagen voor de EVA Plus gebruikers


April 2016 – Nieuwe partner Mobiele App - Endare

De bedrijven die gebruik maken van de CDK Mobiele Dealer App of in de opstartfase hiervan zitten, werden al geïnformeerd over onze nieuwe partner, de firma Endare.

Endare is een firma die zich gespecialiseerd heeft  in mobiele oplossingen voor bedrijven. Door hun sterke technische achtergrond, zijn wij vol vertrouwen om het Mobiele app project samen met hun voort te zetten. We zijn dan ook verheugd u te kunnen melden dat wij een partnership afgesloten hebben met Endare.

Dankzij de nieuwe samenwerking met Endare kunnen we nieuwe sprongen maken en zorgen voor de verdere integratie van de mobiele app waarbij de connectie en de klantenbeleving steeds centraal blijft staan.

Tevens gaan we in juni een werkgroep organiseren, samen met Endare, om de verdere evolutie van de mobiele app in kaart te brengen. Jullie inbreng is daarbij cruciaal. Meer informatie over waar en wanneer deze werkgroep zal worden georganiseerd zal in de loop van mei worden toegestuurd aan de bedrijven die gebruik maken van deze Mobiele App..

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van de Mobiele App, neem dan contact op met uw CDK Accountmanager.


September 2015 – Windows XP niet langer ondersteund door Microsoft en voor EVA Plus

Vanaf 8 april 2014 is Windows XP niet langer ondersteund door Microsoft en ontvang je geen beveiligingsupdates meer. Deze updates omvatten beveiligingsupdates die uw PC helpen beveiligen tegen virussen en andere schadelijke software waarmee uw persoonlijke informatie kan worden gestolen. In samenwerking met hardware- en softwarepartners richt Microsoft zich sindsdien op de ondersteuning van nieuwere technologieën, zodat ze nieuwe ervaringen kunnen blijven aanbieden.

Als DMS leverancier wil CDK Global uiteraard niet achter blijven en eveneens gebruik maken van nieuwe technologieën om de functionaliteit binnen EVA Plus verder uit te breiden. Vanaf de EVA Plus versie die zal uitgeleverd worden in december 2015 zullen bepaalde functionaliteiten niet meer, of niet meer behoorlijk werken op een PC met Windows XP. We adviseren daarom om na te gaan of er nog PC’s met Windows XP in uw organisatie in gebruik zijn en indien dit het geval is tijdelijk de nodige acties te nemen. Voor verdere informatie gelieve contact op te nemen met uw CDK


Augustus 2015 - Wacht met upgraden naar Microsoft Windows 10 !

Microsoft stelt Windows 10 als gratis upgrade beschikbaar voor in aanmerking komende en legitieme Windows 7- en Windows 8/8.1-apparaten.

CDK Global adviseert alle dealers om nog niet te upgraden naar deze versie.  Op dit moment is helaas nog niet alle software die in een garage wordt gebruikt geschikt voor deze versie.  Ook is niet elk apparaat geschikt voor alle functies van Windows 10. Wij adviseren u daarom contact op te nemen met uw CDK Accountmanager bij computer vervangingen of bij eventuele vragen.
De nieuwe computers die wij nu leveren worden voorzien van Microsoft Windows 7.


Juli 2015 - Nieuwe General Manager CDK Benelux

Dieter BodvinVanaf 1 juli is Dieter Bodvin de nieuwe General Manager van CDK Global Benelux (voorheen ADP Dealer Services) en neemt hij deze functie over van Renato Dagostino die op zijn beurt de rol van General Manager in Italië opneemt bij de start van de zomer. Sinds 2005 maakt Dieter Bodvin deel uit van CDK Global Benelux en heeft hij diverse functies gehad binnen operations, product management en R&D.

‘Wij beseffen dat uw wereld onderhevig is aan heel wat veranderingen en willen u hierbij de juiste producten en innovatie bieden.  Naast nieuwe initiatieven willen wij de service leveren die u als klant verdient, in het oprechte besef dat dit ons werk is van elke dag . Ik kijk er heel erg naar uit om samen met het hele team van CDK Benelux de komende jaren de waardevolle samenwerking verder uit te bouwen.’

TapcrowdDecember 2014 - Eva Plus uitbreiden met een mobiele smartphone app?

Uw eigen Mobiele smartphone app beschikbaar in de Apple- en Android store! Een nieuwe en revolutionaire manier om zowel op sales- als aftersales vlak uw klanten te benaderen.

Apps zijn niet meer weg te denken de laatste jaren. Haast iedereen heeft een smartphone en maakt dagelijks gebruik van mobiele smartphone apps.CDK gaat in op deze trend en biedt u de mogelijkheid om uw eigen smartphone app ter beschikking te stellen van uw klanten.

CDK en TapCrowd hebben de handen in elkaar geslagen en een mobiele app ontwikkeld waardoor u op een nieuwe en actuele manier met uw klanten kunt communiceren en dit volledig geïntegreerd met EVA PLUS. 

Wilt u meer weten over deze nieuwe ontwikkeling,Vraag hier een demonstratie aan (klik hier)

November 2014 - Het Eva Plus training event was een overweldigend succes!

In oktober en november heeft CDK een groot trainingsevent georganiseerd. De focus van het event lag op het efficiënter organiseren van de processen binnen het dealerbedrijf door een correct gebruik van Eva Plus.

Voor de drie hoofdprocessen (Receptie, Magazijn en Boekhouding) werd vooraf onderzoek gedaan hoe EVA Plus efficiënter te gebruiken. Op basis van deze input werd voor iedere discipline een gevorderde opleiding dag (workshop) opgezet die de gevorderde gebruiker na 1 dag in staat stelde om veel meer uit EVA Plus te halen.

De opleidingen werden op 5 verschillende locaties in België georganiseerd en met meer dan 200 inschrijvingen werd het een onverhoopt succes. De positieve feedback van alle deelnemers heeft ons geleerd dat dergelijke initiatieven zinvol zijn en we ook in de toekomst moeten blijven herhalen. We zijn verheugd dat de investeringen van de laatste jaren in Eva plus zullen bijdragen tot tijdswinst voor uw onderneming, het realiseren van extra omzet en een hogere klantenservice.


Juli 2014 Overeenkomst tussen Alcadis en CDK Global getekend

“Dealer Management Systeem EVA Plus beschikbaar voor Hyundai, Suzuki, Isuzu, SsangYong Dealers”

CDK Global en Alcadis hebben een overeenkomst getekend voor de start van een intensieve samenwerking voor de ontwikkeling en support van merk-specifieke koppelingen voor het Dealer Management Systeem EVA Plus van CDK Global. Naast de huidige koppelingen voor o.a. Peugeot, Renault, Citroën, Fiat-Alfa-Lancia en Opel, zal CDK Global de door Alcadis voorgeschreven Hyundai, Suzuki, Isuzu en SsangYong interfaces beschikbaar stellen vanaf de volgende versie van Eva Plus. 

Voor EVA Plus v.5 release, beschikbaar vanaf najaar 2014, worden de volgende specifieke koppelingen ontwikkeld;

  • Prijsupdates  voor Hyundai, Suzuki, Isuzu, SsangYong
  • Plaatsen van bestellingen voor Hyundai, Suzuki, Isuzu
  • Toeleveringen bestellingen voor Suzuki, Isuzu
  • Rapportage naar OEM
  • Opvragen wagen informatie + offertegegevens
  • Automatische voorstellen voor onderhoud (SSM)
CDK Global


Meer informatie

DEMO Request

Brochure